Skip to content

werkplaats

werkplaats vertel me…

…over waar je vandaan komt, waar de muren van je ouderlijk huis getuige van waren. Hoe de draad van jouw leven loopt. Vertel me over je gemis, én je zielsverlangen. Over de verborgen kamers van je huis, en welke sleutels nog gevonden moeten worden. En vertel me over het avontuur dat je roept. Over wat je los te laten hebt om op weg te gaan. 

wat

Wees welkom bij deze vrouwencirkel. Een intensief weekend lang dompelen we ons onder in elkaars verhalen en energie. Je krijgt oefeningen om het verhaal van je leven onder ogen te gaan zien. De ronddolende stukken een plek te gaan geven. Het verhaal dat ergens is begonnen, en steeds in ontwikkeling is. De feiten van je leven staan vast, maar je verhaal erover kan veranderen, in beweging komen. Door te delen in verbinding dragen we elkaar naar een nieuw verhaal, een nieuw perspectief waarmee jij verder kunt.

praktisch

Dit weekend vindt plaats in het najaar van 2022; op zaterdag 12 november, van 11 tot 21 uur (we eten ‘s avonds soep en brood met elkaar) en zondag 13 november, van 11 tot 16 uur. Kom je van buiten Den Haag dan hebben we tips voor je om te overnachten. 

We werken in een mooie ruimte vlakbij het strand en de duinen in Den Haag. We verblijven binnen én buiten. Dit weekend begeleid ik samen met Sarah Muiderman.

Wat eerdere deelnemers hebben gezegd over workshops van mij en Sarah:

Op een kruispunt was een bijzondere dag om in jezelf te investeren. Het verraste mij hoeveel me met het onderbewuste aan de slag gingen door middel van schrijfoefeningen, visualisaties en het gebruik van creativiteit en intuïtie. Ik was erdoor verwonderd hoeveel antwoorden je in jezelf kunt vinden. Heel erg bedankt, Heidi en Sarah!

Ik vond het een fijne, inspirerende workshop. Er is voor mij weer een wereld opengegaan en ik ben er nu achter dat het pad dat ik volg het goede is. Jullie doen het erg goed samen, voor mij was het een verrijking.”

kosten: 395 euro (incl. avondeten op zaterdag)

Voor vragen en aanmelding kun je contact met me opnemen. 

werkplaats je eigen weg

Wat is jouw pad? Hoe herken je jouw richtingaanwijzers? Loop je als een schaap mee in de kudde of durf je jouw eigen afslag te nemen? Hoe spannend dat ook kan zijn? Wat draag je met je mee aan ballast? Waar wil je naartoe? Hoe ga je om met onverwachte bochten of tegenwind? En hoe zorg je onderweg goed voor jezelf? 

Het kan heel lastig zijn om je eigen weg te vinden in de veelheid aan prikkels om je heen. Verwachtingen van anderen, de maatschappij en niet in de laatste plaats van jezelf, kunnen je behoorlijk van je pad brengen. En uit angst verkeerde keuzes te maken ligt verdwalen op de loer. Hoe vind je dan de weg terug naar jezelf, naar huis?

Met deze vragen ga je in de werkplaats ‘je eigen weg’ aan de slag. Je bepaalt je vertrek- en eindpunt. En je gaat op reis. Je gaat onderzoeken, experimenteren, (soms een beetje) graven, opruimen, huppelen, beklimmen en plukken. Waardoor je steeds meer jezelf en je eigen pad gaat ontdekken. En leert je eigen waarheid en hart te volgen.

werkwijze

Een werkplaats, de naam zegt het al, is een plek waarin jij kunt onderzoeken wat je te onderzoeken hebt. Daar krijg je allerlei tools en mogelijkheden voor. We werken met visualisaties, lichaamswerk, creatieve oefeningen, opstellingen, schrijven, de natuur als spiegel, uitleg/klas, delen, spel, stilte. 
Het ontdekken van je eigen weg kun je heel mooi in een groep doen. Omdat ieder z’n eigen rugzak heeft, met eigen gereedschap en ervaringen. Daar kun je van leren. Bovendien kun je in de veilige setting van een vaste groep oefenen met op je eigen benen blijven staan, te midden van de anderen. Net als in de buitenwereld. De groep is de bedding, maar je gaat je eigen reis. Af en toe sta je stil, groet je elkaar en wissel je wat uit, en vervolgens ga je weer verder. Jij hebt je eigen werk te doen, je eigen kompas te volgen.  

We komen zes keer bij elkaar, meestal in mijn praktijk en één middag buiten. Je krijgt elke keer opdrachten mee, zodat je tussen de bijeenkomsten door in beweging blijft. Ook heb je contact met een metgezel, die je ondersteunt op je pad. 

Durf jij echt een reiziger te zijn? Ook al heb je nog geen idee waar je naar op weg bent? Dan is deze werkplaats wellicht iets voor jou. 

Ervaringen van eerdere deelnemers:

Heidi weet op een hele fijne manier en in een prettige omgeving een sfeer te creëeren waarin ik kan werken aan mezelf, binnen de groep.”

De werkplaats ‘Je eigen weg’ is er voor iedereen die wel eens worstelt met zichzelf of situaties in het dagelijks leven. Je leert jezelf echt goed kennen en dit geeft ruimte tot verandering en groei. Een cadeautje voor jezelf!

Het voelt als een cadeau aan mezelf om deel te nemen aan de werkplaats. Mijzelf te gunnen om iedere maand op mini-retraite te gaan, de rust te ervaren van de meditaties en visualisaties, en met afwisselende  en creative oefeningen steeds te komen bij de essentie. Het is een heel zachte manier om zo opnieuw naar mezelf te kijken, ervaringen te delen in de groep en steeds een stapje verder te zetten op mijn eigen weg.”

Als je interesse hebt, maar me nog niet kent, hebben we eerst een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek om te kijken of dit bij je past. En natuurlijk kun je me ook altijd mailen of bellen. Zie contact

praktisch

Data in 2022/2023 (vol)

vrijdag 30 september
vrijdag 11 november
vrijdag 9 december
vrijdag 13 januari
vrijdag 10 februari
vrijdag 17 maart

Er is plaats voor 4 tot 8 deelnemers. 

tijd

10.00 tot 16.30 uur

kosten

€ 945 (voor werkgevers/zelfstandigen is dit excl. BTW)
Mocht je gespreid willen betalen, dan is het ook mogelijk om per keer een factuur te ontvangen. 

Je eigen weg online – individueel traject

page1image57340096

Je kunt de werkplaats ‘je eigen weg’ (zie informatie hierboven) ook individueel online volgen. In je eigen tempo ga je aan de slag met waar je nu staat en waar je heen wilt in je leven. De werkplaats bestaat uit zeven verschillende thema’s die gaan over jouw eigen pad in het leven, zoals: 
– waar kom je vandaan?
– wat zijn je patronen?
– waar is van jou en wat niet?
– wat is je talent?
– wat gloort er aan de horizon?
Je ontvangt van mij opdrachten, visualisaties (geluidsbestanden), inspiratie (verhalen/gedichten).

praktisch

Het traject begint met een vrijblijvende online kennismaking van een half uur. We maken kennis met elkaar, kijken waarvoor jij het traject wilt gebruiken en je kunt vragen stellen. Als je besluit om het traject te volgen, krijg je van mij via de mail het eerste thema toegestuurd. Elk thema bestaat uit inspiratie, instructie en verschillende opdrachten. Vaak schrijfopdrachten, in allerlei vormen. Je stuurt me van de opdrachten de uitwerking toe. Samen met mijn reflectie daarop ontvang je dan weer het volgende thema. Na het laatste thema maken we een afspraak voor een online evaluatiegesprek.

wanneer

Je kunt starten wanneer je wilt. In je eigen tempo ga je met de opdrachten aan de slag. Je kunt er zo lang over doen als je wilt. Als dat voor jou te vrij is, kunnen we afspraken maken over wanneer je de opdrachten inlevert.

kosten

395 euro voor het hele traject (je kunt ook in delen, per thema, betalen).

werkplaats in verbinding – met jezelf

Hoe vaak sta jij stil? Stil bij jezelf, bij wat er om je heen gebeurt, bij wat je voelt, bij waar je naar verlangt, bij wat er werkelijk op dit moment aan de orde is?

Waarschijnlijk minder dan je zou willen. Vaker ben je bezig met wat er moet, met wat er van je gevraagd wordt (of wat je denkt dat er van je gevraagd wordt), met wat er uit de buitenwereld op je afkomt. De hele dag door worden we afgeleid en krijgen we prikkels, van onszelf en van onze omgeving. Het kan dan heel lastig zijn om goed in verbinding met jezelf te blijven. We schieten makkelijker in de actiemodus dan dat we even stilstaan om te ervaren wat iets met ons doet. En wat we daar dan vervolgens mee willen.

Heb jij ook soms het gevoel dat de dag/week/jaar/je leven aan je voorbij vliegt? En dat je soms vergeet stil te staan bij waar het werkelijk om gaat? Besteed je vaak tijd en energie aan dingen die je eigenlijk niet echt belangrijk vindt?

Join the club! Je bent een mens. In een wereld vol prikkels. Dus ga er maar aan staan, leven in het nu. Stilstaan bij jezelf. Voelen. Weten wat je wilt. Ergens weet je het wel, maar doen is een heel ander verhaal.

werkwijze

In de werkplaats ‘in verbinding – met jezelf’ ga je daarmee aan de slag. Contact maken met jezelf. Op allerlei manieren: mindfulness, lichaamswerk, dans, creatieve oefeningen, (stilte)meditatie, visualisaties, schrijven. Je gaat onderzoeken wat werkt voor jou. En wat niet. Want dat kan voor iedereen anders zijn. Ook ga je aan de slag met de triggers die ervoor zorgen dat je steeds jezelf verlaat.

Aan het eind van elke bijeenkomst neem je een concrete oefening en stap voor jezelf mee. Daar ga je dan twee weken thuis mee oefenen. En zo herstel je stap-voor-stap de verbinding met jezelf. Niet voor altijd en eeuwig, want dan zou je verlicht zijn. Maar je leert wel de weg kennen naar binnen. Je creëert een pad, dat je altijd weer terug kunt vinden.

Wees welkom om in deze werkplaats te onderzoeken hoe jouw pad eruit ziet.

Overigens start in februari 2019 het vervolg van deze werkplaats. Daarin ga je verder verkennen hoe je in verbinding met jezelf ook in verbinding met de ander kunt zijn. De exacte data volgen binnenkort.

praktisch

De werkplaats vindt plaats op zes dinsdagavonden van 19 tot 21.30 uur.

Het maximum aantal deelnemers is 10.

data voor 2019 volgen binnenkort

kosten

€ 295

plaats

in mijn praktijk, voor informatie zie hier.
Voor vragen en aanmelding, kun je contact met me opnemen.