Skip to content

reviews

ervaringen individuele trajecten

“Anderhalf jaar geleden vond ik Heidi via google. De informatie op haar website en haar foto gaf me gelijk een goed gevoel. Ik vond het nog wel een beetje spannend, dus mocht eerst vrijblijvend met haar bellen. Tijdens dat gesprek voelde het zo goed met haar, dus ik besloot een traject bij haar te starten. En wat ben ik blij dat ik haar gevonden heb zeg, ik heb zoveel aan de sessies gehad! Ze luistert naar me, heeft geen oordeel en weet welke behandelmethode wanneer geschikt is. Het verschil toen ik binnenkwam in vergelijking met toen ik klaar was, is immens. Ik heb zoveel over mezelf geleerd en ben veel dichter bij mezelf gekomen. Dit gun ik iedereen!”
Brenda, 36 jaar

“Ik kan Heidi van harte aanbevelen! In onze sessies heeft ze me geholpen om mijn levenslust weer te hervinden, wat onder druk was komen te staan door een combinatie van o.a. een arbeidsconflict en een eindeloze verbouwing. Heidi geeft je de handvaten om die processen die daartoe hebben geleid te begrijpen. Ze zoekt samen met jou naar wat bij jou past en voor je werkt qua methode om tot heling te komen. Ik heb meer zelfkennis gekregen, ben me bewuster van patronen die niet alleen in de huidige situatie spelen, en heb handvaten geleerd om weerbaarder te zijn ook in toekomstige situaties. Ik ben zeer dankbaar voor deze ervaring, het heeft mijn geest en hart weer geopend.”
Galia, 34 jaar

“Na mijn eerste ontmoeting met Heidi wist ik dat ik op de juiste plek was. Zelf bij deze vrijblijvende kennismaking, stelde ze me al meteen de juiste vragen en ik ging weg met heel wat stof om over na te denken. Ik was geinspireerd en vastberaden om aan mijn belemmeringen te gaan werken. Soms wat overenthousiast, maar dat kwam door mijn perfectionisme, waarvoor ik ook bij Heidi terecht ben gekomen. Door de jaren heen ben ik voor verschillende dingen bij haar teruggekomen. Niet alleen mijn perfectionisme, maar ook enkele trauma’s en patronen binnen diverse relaties hebben we samen aangepakt. Inmiddels benader ik nieuwe uitdagingen ook met de vraag: “Wat zou Heidi mij vragen?” Bij Heidi voelt het snel heel vertrouwd, ze creëert een veilige, prettige sfeer. En het is ook gezellig, waar diepgang en humor elkaar afwisselen, met een realistische benadering. Ik ben zelf ook het coachingsvak in gegaan en zie Heidi echt als een voorbeeld als het gaat om coaching. Ik zie mijn reis met Heidi nog altijd als het grootste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven.”
Lisette, 31 jaar

“Heidi’s rustige en vriendelijke karakter sprak me aan. De gesprekken waren niet geforceerd, er heerste een open sfeer. Ik vond het leuk dat ik mijn eigen fantasie en creativiteit met haar hulp voor mijn therapie kon inzetten. Ik bewandelde met haar nieuwe onbekende wegen in mijn eigen binnenwereld. Mijn therapie moet ik wel in het kader van een complex revalidatietraject voortzetten maar ik heb bij Heidi de belangrijkste eerste stappen gezet op weg naar herstel.”
J.K., 35 jaar

“Tijdens mijn zoektocht naar een therapeut kreeg ik bij de website van Heidi direct een goed gevoel. Dat werd bevestigd tijdens onze intake. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Via verschillende methodes (EMDR, talentenspel, visualisaties, gesprekken etc.) hebben we de vragen en problemen waar ik mee zat aangepakt. Dankzij Heidi heb ik trauma’s kunnen verwerken, een beter inzicht gekregen in mijn gedrags- en denkpatronen én een antwoord gevonden op de vraag welke kant ik nu op wil met mijn leven!”
S., vrouw, 31 jaar

“Na een relatiebreuk ben ik begin juli voor het eerst op gesprek geweest bij Heidi. Het was mogelijk om eerst kort telefonisch overleg te hebben en daarin was de klik goed. Naar aanleiding van dit korte gesprek heb ik besloten om een traject te starten. 
In een eerdere behandeling mistte ik het persoonlijke en menselijke en dat was in de gesprekken met Heidi aanwezig. Vanaf het begin heb ik me op mijn gemak gevoeld en dat zorgde ervoor dat de behandeling snel van de grond kon komen. Ze heeft veel verschillende ingangshoeken en therapeutische middelen tot haar beschikking en als je daarvoor open staat kunnen deze op gewenste momenten ingezet worden. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nu weer met alle vertrouwen in mezelf de toekomst tegemoet zie. Wat mij erg heeft geholpen is dat de therapie niet alleen praten over mijn problemen was maar dat ik ook in de gesprekken zelf patronen en blokkades heb kunnen ervaren en loslaten. 
Wat mij betreft zeker een aanrader om in behandeling te gaan bij Heidi. Het is de investering zeker waard.”
Jan van Beek

“Ik had mij geen liefdevollere begeleiding kunnen wensen in mijn zoektocht naar mijzelf en mijn eigen kracht. Ik heb in korte tijd veel inzichten opgedaan waar ik mee aan de slag ben gegaan (en verder mee ga) en daardoor beter tot mijn recht kom. Ik voel veel dankbaarheid voor Heidi en gun iedereen die tot bloei wil komen therapie bij haar!”
M., vrouw, 34 jaar

“Heidi is vriendelijk en luistert zonder oordeel. Ze heeft geen standaard kantoor, maar haar ruimte is warm en huiselijk ingericht waardoor je je sneller op je gemak voelt. Ik heb bij Heidi EMDR therapie gevolgd, omdat ik vastliep na het overlijden van mijn moeder en last had van paniekaanvallen. Ik heb EMDR therapie gehad en het heeft mij enorm geholpen. De rust die ik voelde gelijk na de sessie ervaar ik -nu een maand later- nog steeds. Geen paniekaanvallen meer gehad en heb veel meer rust in mijn hoofd. Het is echt een verademing!”
M. 

“Ik heb nu weer energie om allerlei dingen op te pakken! Ik wil je bedanken Heidi, voor al je hulp. Ik heb nog nooit zo’n heftige breakthrough gehad, dank je wel daarvoor. Ben echt blij je gevonden te hebben.”
Jochem, 30 jaar

“Heidi is een warm en toegankelijk iemand waarbij je gelijk begrip en vertrouwen voelt om samen aan de slag te gaan. Door haar open en niet oordelende houding, durf je gemakkelijk je meest kwetsbare kant te laten zien en dat is enorm helpend voor je eigen proces.”
Leonie

“Na wat zoeken op internet voor een therapeut kwam ik bij Heidi terecht. Hier ben ik erg blij mee. Heidi gaf me meteen een vertrouwd gevoel, ze is rustig en open en luistert goed. Ze is een ster in het tussen de regels door lezen en verduidelijken van mijn hulpvraag of inzichten, waardoor dingen voor mij duidelijk werden of op de plek vielen. Ze kijkt per keer wat ik nodig heb en wat mijn vraagstelling is en anticipeert hierop. De cliënt staat centraal. Mede door het op mijn gemak voelen, het open staan en goed luisteren van Heidi heb ik erg veel geleerd voor en van mezelf. Ik kan Heidi oprecht aanraden als therapeut.”
Bernadette, 44 jaar

“Ik voelde me meteen bij Heidi op m’n gemak. Ze heeft een heerlijke, lichte, ruime werkplaats waar van alles mogelijk is. Ik heb zoveel geleerd over hoe ik in elkaar zit. Lessen die ik nooit ga vergeten, en een bewustzijn dat ik de rest van mijn leven met me mee ga dragen. Heidi doet haar werk met zoveel liefde en betrokkenheid, dat heeft mij en ons heel erg geraakt.”
Hazel, 39 jaar

“Een liefdevol luisterend oor. Met de uitnodiging van jou om mezelf te mogen laten zien, en voor mij dat ik gehoord werd door jou, en op momenten een rake spiegeling kreeg. Die hebben mij geholpen dichter bij mezelf te komen. Ook EMDR-therapie bij jou gevolgd met fantastisch resultaat. Ik ben dankbaar, Heidi.”
John, 63 jaar

“Het vinden van een persoon die je dichtbij je durft te laten komen is in eerste instantie een grote opgave, een enorme drempel. Vele jaren gingen voorbij, waarin ik meerdere malen voorzichtig aftastte of ik het durfde om me open te stellen bij iemand, om te graven naar de dingen die, het moeilijkst onder woorden te brengen en door de vele tijdlagen verzonken, zo onnoemelijk fragiel en ver weg leken geworden te zijn. Het is nooit eerder gebeurd dat ik me zo veilig en vooral in de diepste essentie omarmd en begrepen voelde, totdat ik Heidi mocht ontmoeten. Vanaf de eerste stap in haar ruimte voelde ik haar warmte van hart, sensitiviteit, kracht, scherpte van geest, aandachtigheid en natuurlijke empathie. Ik besef me door dit schrijven hoe belangrijk zij voor mij is geweest. Nee, ik had het niet verwacht om in korte tijd zoveel aan de oppervlakte te kunnen brengen, te kunnen onderzoeken in alle kwetsbaarheid en doch in geborgenheid en veiligheid, te bevragen in alle eerlijkheid en vrijheid, om uiteindelijk los te kunnen komen van de zwaarte die bijna als een gewenning jarenlang werd meegesleept. Heidi, het was inderdaad een wonderlijke reis die we samen hebben afgelegd en beleefd. Onbeschrijfelijk veel dank!”
Vrouw, 36 jaar

“Ik heb de gesprekken met en de behandeling van Heidi als prettig, nuttig en helpend ervaren. Het heeft mij geholpen om me beter te voelen en het heeft me veel energie opgeleverd!”
Carla, 62 jaar

“Heidi’s capacity to listen, mirror, name things, question and reflect has been very meaningful. She can give a feeling of trust and the space that allows you to look into yourself, and her acceptance makes you feel comfortable doing so, she is able to make you feel safe while you feel vulnerable.
Her sensibility helps you look into different aspects of an issue that are not obvious at first, which provides self-reflection and her sense of humor brings a laughter and smile in the right moments.
One thing I valued a lot from Heidi is how she always brought the focus back to the fact that you are the one to feel what is right for yourself, which gives you a feeling of self-trust, and of re-connecting to yourself. She encourages emotional autonomy and that I found a very strong and valuable quality of hers.”
Female, 38 jaar

“Via mond op mond reclame kwam ik in contact met Heidi. Het is altijd afwachten of er een klik is, maar die was er voor mij vanaf de eerste sessie. Ik merkte dat Heidi oprechte aandacht had voor mijn verhaal. Zij legt de vinger op de zere plek en geeft je inzichten die je misschien had kunnen weten, maar de manier waarop zij ze mij heeft laten zien is echt een eye-opener. Zij heeft ook goed inzicht welk soort therapie op welk moment kan worden toegepast. Na een aantal sessies heb ik een EMDR-sessie gekregen en dat was gelijk de laatste sessie. Ik ben verlost van de angst die ik bijna mijn hele leven heb meegedragen. Wat een bevrijding! Heidi: Fijn dat ik je niet meer nodig heb, maar jammer dat ik je daarom ook niet meer zal spreken! Ook bedankt dat je hebt gezegd dat ik altijd welkom ben als er weer een reden voor is!!”
Annet, 53 jaar

“Heidi is vriendelijk, professioneel, heeft een luisterend oor en is zeer ervaren.
Hulpvragen worden in kaart gebracht, wensen en behoeften worden besproken.
Aansluitend wordt door Heidi gezocht naar een gerichte begeleiding.
De coaching van Heidi heeft mij verder geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling.”
Chantal, 35 jaar

In eerste instantie kwam ik samen met mijn partner bij Heidi terecht voor relatietherapie. Het is belangrijk dat er een ‘klik’ is met je therapeut en het is nog eens extra lastig als je die ‘klik’ samen moet hebben. Zowel mijn partner als ik voelden ons beiden op ons gemak bij Heidi. Er werd hoorbaar geluisterd naar onze verhalen, zonder oordeel. Heidi kon ons mooie handreikingen geven. In een later stadium ben ik alleen met Heidi doorgegaan om een individueel stukje te bekijken. Wat ik bijzonder vond is dat er geen vaststaand ‘behandelplan’ was, maar dat er gekeken werd naar wat er op dat moment nodig was en wat bij mij paste.”
Marjolein, 48 jaar

“Direct bij onze eerste ontmoeting voelde ik me zeer op mijn gemak. Heidi is een toegankelijke en warme vrouw, ze wist een veilige omgeving te creëren waardoor ik me kwetsbaar op durfde te stellen. De therapie heeft me veel zelfinzicht gegeven. Heidi heeft me geleerd bepaalde patronen van denken te herkennen, patronen die mij belemmerden om te zijn wie ik ben. Alleen al het herkennen van deze patronen geeft veel rust en ruimte. Ruimte om jezelf te ontdekken en te laten zien. Ik ben Heidi enorm dankbaar voor haar hulp.”
Mariska, 30 jaar

“De laatste sessie sloten we af met de zin: om je lichaam in conditie te houden, sport je. Om je geest in conditie te houden, is het ook belangrijk om er bewust mee bezig te zijn. De laatste tijd ben ik bij Heidi geweest omdat ik niet lekker in m’n vel zat en last had van mijn angsten. Als ik langer was doorgegaan, had ik waarschijnlijk een periode gehad waarin ik de deur niet uit zou komen. Via een vriendin kwam ik bij Heidi en zij heeft me goed geholpen om alles weer op een rijtje te krijgen, oefeningen gegeven om te ontspannen en vooral veel inzicht in mezelf gegeven. Via de hypnotherapie ging ik op zoek naar mezelf. Toen ik dit voor het eerst hoorde, wist ik niet zo goed of ik dat wel kon, maar ik stond er voor open en het werkte echt, mede door de ontspannen houding en stem van Heidi. Ze geeft je altijd het gevoel dat je er mag zijn en dat niets te gek is om te bespreken. Voor de toekomst staat haar deur altijd open en ik zal niet schromen om de stap weer te zetten. Dus twijfel je, doe het, want het helpt je echt.”
S., 33 jaar

“Op een moeilijk moment in mijn leven kwam ik de site van Heidi tegen. Precies op het juiste moment eigenlijk. De intake verliep heel prettig, voelde me op mijn gemak en wilde snel aan het werk. De therapie heeft me heel erg goed gedaan. Ik voel me sterk en rustig en ik ben van een hoop klachten af. De handvaten die Heidi me heeft gegeven gebruik ik regelmatig. Ik ben haar enorm dankbaar!”
Sabrina, 45 jaar

“Heidi heeft respect voor de kliënt. Niets dringt zij op en steeds legt zij de vinger op een belangrijk punt in jouw verhaal, zodat je inzicht krijgt in het eigen functioneren, hetgeen verandering mogelijk maakt. De sessies bij Heidi waren heel bijzonder en hebben mij dat inzicht en die verandering gegeven. Mijn gezondheid is daardoor beter geworden en het leven prettiger. Ik ben haar erg dankbaar.”
Gerda B., 76 jaar

“Heidi heeft mij geholpen mijzelf weer te zijn. Natuurlijk zijn er nog dingen waar ik tegenaan ga lopen, maar ik weet nu dat ik ze aan kan!”
Lois, 21 jaar

“Ik kwam bij Heidi terecht via een vriendin. Het viel me meteen op dat zij naar mij luisterde en ik werd echt aangekeken. Bij mijn eerdere psycholoog was dat niet zo gelukt. De rust die Heidi uitstraalde is voor mij erg belangrijk geweest. Zij heeft me goed kunnen helpen naar het zoeken van mij zelf in een periode van rouw. Ik geef dit graag door aan andere mensen.”
Vrouw, 57 jaar

“De coaching van Heidi heeft een krachtige impact op mij gehad, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Ze weet een veilige sfeer te creëren, waardoor persoonlijke en kwetsbare conversaties mogelijk zijn. Haar vragen zijn straight en liefdevol tegelijk en hebben me vele nieuwe inzichten en doorbraken opgeleverd!”
Ronald, 37 jaar

“Heidi heb ik ervaren als een aandachtig persoon. Ze luistert goed en is ook scherp. Voelt mee en is creatief. Het is fijn om met haar te werken, een geboren begeleider. Ik heb haar gevraagd om als klankbord te fungeren, ook werkt het goed om met haar aan een hulpvraag te werken. Er is een begin, een midden en een eind. Dat voelt heel helder en praktisch.”
Ingrid, 41 jaar

“Door de therapie van Heidi ben ik meer om me heen gaan kijken en gaan genieten van de reis!”
John, 42 jaar

“Vanaf de eerste ontmoeting voelde ik mij zeer op mijn gemak. Rustig, met intensieve aandacht en therapeutisch vaardig stuurde je mij naar kalmer vaarwater. Nooit heb ik mij geschaamd of onder druk gezet gevoeld, mijn grenzen werden gerespecteerd. Kortom, ik ben zeer tevreden over onze therapeutische interacties. Ik hoop dat je nog veel mensen mag begeleiden op hun levenspad, je bent er geknipt voor!”
Aad, 69 jaar

“Ik heb verschillende sessies bij Heidi mogen ervaren, waar ik heel veel baat bij heb gehad.  Wat ik heel belangrijk vind, is dat ik me heel erg op mijn gemak voel bij Heidi, zodat ik me open en kwetsbaar op kan stellen. 
Heidi heeft veel inlevingsvermogen, zodat ze de juiste therapie kan gebruiken voor mij. Ik heb tijdens en na de gesprekken en sessies met Heidi mogen groeien en mijzelf weer herontdekt. 
Wat ik heb ervaren is dat Heidi mijn mooie kanten heeft laten zien, iets wat ik al die tijd heb gezien als ‘gewoon’. Ik leef nu bewuster en geniet meer van de dingen die ik eerst als vanzelfsprekend zag. 
Therapie voelt voor mij als geestelijke voeding, ik voel me sterk en mooi daardoor. Zoals Albert Einstein zegt: Wanneer je je balans wilt behouden op de fiets, moet je blijven bewegen. 
Heidi, dank je wel!”
Lin, 31 jaar

 
"Ik heb zoveel geleerd over hoe ik in elkaar zit. Heidi doet haar werk met veel liefde en betrokkenheid, dat heeft mij erg geraakt."

ervaringen werkplaatsen

“De werkplaats heeft mij enorm geholpen om voor mezelf te kiezen en op mezelf te vertrouwen. Heidi creëert een hele fijne en veilige omgeving waarin voor iedereen individueel ruimte is, én een prachtig groepsproces ontstaat. Zo mooi, dat het lastig was om aan het eind van de werkplaats weer afscheid te nemen.”

“In een sfeer van vertrouwen, met mooie oefeningen, je eigen weg zoeken. En stapjes zetten. Een heel verrijkende ervaring.”

“Deze werkplaats heeft me in een veilige en prettige sfeer veel over mezelf geleerd. Aan de hand van relevante en herkenbare onderwerpen zijn we zowel individueel als in de groep op zoek gegaan naar onze sterke kanten en valkuilen. Heidi had hierin een heel prettige, coachende rol. En hoewel ik in eerste instantie dacht dat een dergelijke groepssetting niets voor mij zou zijn, bleek dit juist van toegevoegde waarde. Ik heb veel van de anderen kunnen leren. Ik zou de werkplaats van harte aanbevelen.”

“Zó dankbaar ben ik voor deze ervaring, ik heb mijzelf zoveel beter leren kennen en meer van mijzelf gaan houden.”

“Ik heb de werkplaats bij Heidi als zeer prettig en bijzonder ervaren. Zelfs voor iemand die zich niet snel veilig voelt in een groep, weet zij een enorm veilige ruimte te creëren.”

“De werkplaats Lief voor jezelf heeft mij onwijs geholpen om mij bewust te worden van mijn gedragspatronen (zoals mijzelf wegcijferen, het welzijn van anderen boven mijn eigen welzijn stellen, niets wat ik doe goed genoeg vinden etc.) en de eerste belangrijke stappen te zetten om deze patronen te veranderen en meer te kunnen ontspannen en genieten. De herkenning bij de andere deelnemers in de groep is heel fijn en er was een hele prettige en veilige sfeer, waardoor het makkelijk was om gevoelens en ervaringen met elkaar te delen. Ik kan deze werkplaats zeker aanraden voor iedereen die de lat voor zichzelf hoog legt en wat meer zelfliefde kan gebruiken.”

“Met de hulp van Heidi ben ik dichter bij mezelf gekomen. Door de werkplaats heb ik kleine stappen kunnen zetten en inzichten kunnen krijgen die mij dagelijks helpen milder te zijn voor mezelf.”

“De groep was heerlijk! Niet te veel mensen en ook niet te weinig. Ik vond de sfeer erg fijn, het voelde veilig en ik voelde me vrij om alles te zeggen en te delen.”

“Ik vond de thema’s die we hebben behandeld (perfectionisme, kwetsbaarheid, schaamte, faalangst, houden van jezelf) helemaal top. Ik heb helemaal niets gemist.”

“Ik vond je als begeleider geduldig, helder, open, en af en toe confronterend.”

“Ik heb het als heel inzichtvol en waardevol ervaren om dit traject te doorlopen met mensen die vergelijkbare ontwikkelvragen hadden. Zeker vanwege de diverse samenstelling in leeftijd en achtergrond. Dat gaf leerzame inkijkjes, en ook op punten het besef dat ik mensen zag worstelen met dingen die ik herkende, maar inmiddels makkelijker vond. Een mooie spiegel.”

“Ik vond de sfeer open en eerlijk. Het voelde voor mij heel vertrouwd. Een groep fijne mensen waarin iedereen de ruimte kreeg.”

“Ik vond het delen een van de belangrijke pijlers van de werkplaats. Je gehoord en gezien voelen en merken dat je niet de enige bent die met bepaalde dingen zit, is heel fijn.”

“Jouw begeleiding is zo liefdevol en respectvol, ik vind dat heel bijzonder. Je creëert een veilige ruimte en geeft het gevoel dat je alles kan uiten, dat niks gek of verkeerd is. Ik vind het ook mooi dat je soms je kwetsbaarheid laat zien, daarmee laat je zien hoe mooi dat is en nodig je ons uit om hetzelfde te doen.”

“De sfeer tijdens de bijeenkomsten is fijn, het is een veilige omgeving waarin je al je ideeën en overtuigingen over wie je moet zijn, kan loslaten. We doen opdrachten, maar delen vooral veel met elkaar. Dit is heel prettig want de verhalen en voorbeelden zijn erg herkenbaar. Ik ga er met veel plezier naar toe en leer steeds nieuwe dingen over mezelf!”

Ervaringen van deelnemers aan de workshop ‘Schrijvend naar binnen’, samen met Sarah Muiderman:

“Ik heb het schrijven als een heel prettige manier ervaren om alles wat er in mijn hoofd omgaat een plaats te geven. Vooral het door moeten schrijven vond ik een bijzondere ervaring, omdat je dan geleid wordt naar plekken waarvan je van tevoren niet wist dat je erheen geleid zou worden.”

“Het was een mooie pauze in het dagelijks leven. Door de gehele lengte van de dag krijg je de tijd om je er in onder te dompelen. De verschillende opdrachten doen je een andere manier van schrijven ervaren. Het maakte bij velen behoorlijk wat los. Jullie begeleiding was heel fijn en met veel betrokkenheid. Mijn dank hiervoor! Het heeft ideeën bij me in gang gezet.”

“Ik vond het een fijne, inspirerende workshop. Er is voor mij weer een wereld opengegaan en ik ben er nu achter dat het pas dat ik volg, het goede is. Jullie doen het onwijs goed samen. Ik vond alles best wel duidelijk. We hadden ook een mooie, diverse groep. Voor mij was het een verrijking.”