Skip to content

praktisch

praktijkruimte

De praktijk is gevestigd in een voormalige school op het volgende adres:

Westeinde 175P
2512 GX Den Haag

Parkeren is gratis op de parkeerplaats die bij het gebouw hoort. 
Verschillende tram- en buslijnen stoppen vlakbij.

Als je met de auto komt, volg dan de bordjes ‘MCH Westeinde’.
Je rijdt langs het ziekenhuis het Westeinde in en ziet al snel aan je linkerhand een steegje. Daar rijd je in en op de binnenplaats kun je je auto parkeren.

hoe het werkt

eerste sessie

We maken telefonisch of via de mail een afspraak voor een eerste sessie. Deze eerste sessie is een intake en duurt 60 tot 75 minuten. In de intake maken we kennis, verhelderen we je klachten en stel je je doelen vast. 
Een van de belangrijkste factoren voor een succesvol traject, is een goede en warme relatie tussen de cliënt en de therapeut/coach. Tijdens deze eerste sessie kunnen we ervaren of het klikt: zowel persoonlijk als op het gebied van jouw klachten en mijn aanbod.
Als we aan het eind van dit gesprek besluiten met elkaar door te gaan, maken we afspraken over de frequentie van de sessies en eventuele evaluatiemomenten. 

Sessies kunnen ook online plaatsvinden, mocht je ver weg wonen of om een andere reden het prettig vinden om vanuit je eigen omgeving af te spreken.

Ik werk over het algemeen in de ochtend en het begin van de middag, en meestal niet op donderdag.

behandelovereenkomst

Als we met elkaar een traject ingaan, krijg je van mij een behandelovereenkomst, die we beiden ondertekenen. In deze overeenkomst staan onder andere de afspraken en behandeldoelen. 

Omdat vergoeding uit de aanvullende verzekering (en dus niet uit de basisverzekering) plaatsvindt, is er geen officiële diagnose nodig. Dit past ook bij hoe ik naar jou kijk: ik zie je niet als een wandelend probleem, maar als een mens dat bij tijd en wijle worstelt met het leven en daar samen met iemand naar wil kijken. 

tarieven

Ik neem graag de tijd voor je. Een sessie duurt 60 tot 75 minuten en kost 125 euro. Dit geldt ook voor de intake, de eerste sessie dus. Voor ZZP’ers/zakelijke coaching is dit excl. BTW. 

Als je vragen hebt en eerst met mij wilt kennismaken, dan kan dat telefonisch. We maken dan een afspraak voor een telefonisch consult. Dit gesprek duurt ongeveer 15 minuten en is gratis en geheel vrijblijvend. 

Het zakelijk tarief voor werkgevers is 150 euro excl. BTW. 

Sessies die minimaal 48 uur van te voren worden afgezegd, worden niet in rekening gebracht. Mocht je op het laatste moment een sessie af moeten zeggen vanwege gezondheidsklachten, dan kunnen we ook online een sessie doen.

vergoeding

Als je een aanvullende verzekering hebt, krijg je vaak een deel van de kosten vergoed. Hoeveel er vergoed wordt, hangt af van de verzekeraar en het pakket. Voor een overzicht van zorgverzekeraars die vergoeden, klik hier. Omdat vergoeding plaatsvindt vanuit het aanvullende pakket, hoef je geen eigen risico te betalen.

Een sessie die te laat of niet wordt afgezegd, wordt gefactureerd voor 75%. Deze factuur kan niet bij de zorgverzekeraar ingediend worden.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA onder nummer 104029 en bij de koepelorganisatie RBCZ onder licentienummer 205055R. 
Daarnaast ben ik geregistreerd bij de SCAG, de geschillencommissie voor complementaire geneeswijzen.
Ik ben in het bezit van het ECP, het European Certificate for Psychotherapy, en aangesloten bij de EAP, European Association for Psychotherapy.

Alle therapeuten aangesloten bij de NVPA zijn gehouden aan de richtlijnen van de beroepscode. Voor de klachtenfunctionaris en de geschillencommissie ben ik aangesloten bij de SCAG. En voor het tuchtrecht bij de TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg), onderdeel van de RBCZ. De richtlijnen zijn te vinden op de website van de SCAG en RBCZ.

KvK-nummer: 56945752
BTW-identificatienummer: NL002019698B09