Skip to content

hoe

De eerste afspraak is een intake. In dit gesprek maken we kennis en gaan we in op waar je voor komt en waar je heen wilt. Van beide kanten kijken we of het klopt om samen op pad te gaan. Als aan het eind van de intake blijkt dat dat niet zo is, probeer ik met je mee te denken over waar je wellicht wel goed aan de slag kunt. De intake is in mijn praktijk (of online). Vervolgsessies zijn ook buiten mogelijk. 

De meeste mensen zie ik een aantal keer op regelmatige basis (afhankelijk van wat bij je past) voor individuele sessies van 75 minuten.  Maar allerlei variaties zijn mogelijk. Langere sessies, bijvoorbeeld omdat je ver weg woont of omdat je het fijn vindt om bijvoorbeeld een heel dagdeel met opdrachten en reflectie aan de slag te gaan. Soms heb ik cliënten in de praktijk met min of meer dezelfde problematiek en vragen en stel ik voor om eens samen te komen. Online sessies via beeldbellen zijn mogelijk, en ook begeleiding via de mail. Ik beweeg mee met je vraag en je verlangens.

Voor individuele sessies heb ik vooral plek in de ochtend en begin van de middag, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Werkplaatsen zijn dagen of dagdelen.

Informatie over kosten en vergoeding, over organisaties waar ik bij aangesloten ben, over mijn mooie praktijkruimte en over hoe we praktisch te werk gaan.

kosten/vergoeding

Therapie/coaching is een investering in jezelf. Het doel van een traject is dat je veel over jezelf gaat leren, kennis waar je de rest van je leven wat aan kan hebben.

Ik neem graag de tijd voor je. Een sessie duurt daarom  60 tot 75 minuten en kost 125 euro (voor ZZP’ers excl. BTW). Dit geldt zowel voor sessies in mijn praktijk als sessies buiten. Voor langere sessies/dagdelen/groepjes spreken we een tarief naar rato af.
Begeleiding via de mail kost 55 euro per mailwisseling (een brief van jou aan mij, en mijn reflectie met evt. opdrachten). Ik vind het belangrijk om je eerst een keer gezien en gesproken te hebben, dus de eerste sessie is altijd een intake in mijn praktijk of online.

Steeds vaker zijn werkgevers bereid om de kosten van een traject op zich te nemen of kan een opleidingsbudget hiervoor ingezet worden. Een bedrijf is gebaat bij gezonde en gemotiveerde werknemers. Het zakelijk tarief is 150 euro (excl. BTW). 

Mijn tarief lijkt wellicht wat hoger dan dat van andere therapeuten/coaches. Mijn sessies duren echter langer dan gemiddeld, en ik zie om de kwaliteit te bewaken niet meer dan drie cliënten per dag. Toch kan ik me voorstellen dat voor bijvoorbeeld studenten of mensen met een laag inkomen, mijn tarief te hoog is. Mocht je echt graag bij mij willen, maar dit niet kunnen betalen, stuur me dan een mailtje. Ik heb één plek per week beschikbaar voor een lager tarief. 

Sessies die minimaal 48 uur van te voren worden afgezegd, worden niet in rekening gebracht. Sessies die niet of te laat worden afgezegd, worden gefactureerd voor 75%. Deze factuur kan niet bij de zorgverzekeraar ingediend worden.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten vanuit het aanvullende pakket. Voor een overzicht van verzekeraars die vergoeden, klik HIER. Sessies worden niet vergoed uit de basisverzekering. 
AGB-code zorgverlener: 90047647
AGB-code praktijk: 90056231

registraties

Ik ben aangesloten bij:

Alle therapeuten aangesloten bij de NVPA  zijn gebonden aan de richtlijnen van de beroepscode. De therapeut valt onder het klachtrecht van de NVPA, en voor tuchtrecht onder de koepel RBCZ, met als tuchtcommissie de TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg).

waar

Mijn praktijkruimte is een grote, lichte en rustige plek in het centrum van Den Haag:

Westeinde 175P
2512 GX Den Haag

Parkeren is gratis op de parkeerplaats die bij het gebouw hoort. 
Verschillende tram- en buslijnen stoppen vlakbij.