praktisch

hoe het werkt

eerste sessie

We maken telefonisch of via de mail een afspraak voor een eerste sessie. Deze eerste sessie is een intake en duurt 60 tot 75 minuten. In de intake maken we kennis, verhelderen we je klachten en stel je je doelen vast. 
Een van de belangrijkste factoren voor een succesvol traject, is een goede en warme relatie tussen de cliënt en de therapeut/coach. Tijdens deze eerste sessie kunnen we ervaren of het klikt: zowel persoonlijk als op het gebied van jouw klachten en mijn aanbod.
Als we aan het eind van dit gesprek besluiten met elkaar door te gaan, maken we afspraken over de frequentie van de sessies en eventuele evaluatiemomenten. 

behandelovereenkomst

Als we met elkaar een traject ingaan, krijg je van mij een behandelovereenkomst, die we beiden ondertekenen. In deze overeenkomst staan onder andere de afspraken en behandeldoelen. 

Omdat vergoeding uit de aanvullende verzekering (en dus niet uit de basisverzekering) plaatsvindt, is er geen officiële diagnose nodig. Dit past ook bij hoe ik naar jou kijk: ik zie je niet als een wandelend probleem, maar als een mens dat bij tijd en wijle worstelt met het leven en daar samen met iemand naar wil kijken. 

tarieven

Een sessie duurt 60 tot 75 minuten (bij EMDR soms iets langer) en kost 95 euro. Dit geldt ook voor de intake, de eerste sessie dus.
Mocht je eerst met mij en de ruimte willen kennismaken voordat je gaat investeren, dan kun je een afspraak maken voor een korte kennismaking van ongeveer 20 minuten. Deze afspraak is gratis en vrijblijvend.

Het zakelijk tarief voor werkgevers wordt in overleg bepaald. 

Sessies die minimaal 48 uur van te voren worden afgezegd, worden niet in rekening gebracht. 

vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de sessies vanuit het aanvullende pakket. Voor een overzicht van zorgverzekeraars die vergoeden, klik hier. Omdat vergoeding plaatsvindt vanuit het aanvullende pakket, hoef je geen eigen risico te betalen.
Hoeveel er vergoed wordt, hangt af van de verzekeraar en het pakket.
Een sessie die te laat of niet wordt afgezegd, wordt gefactureerd voor 75%. Deze factuur kan niet bij de zorgverzekeraar ingediend worden.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA onder nummer 104029 en bij de koepelorganisatie RBCZ onder licentienummer 205055R. 
Daarnaast ben ik geregistreerd bij de SCAG, de geschillencommissie voor complementaire geneeswijzen.
Ik ben in het bezit van het ECP, het European Certificate for Psychotherapy, en aangesloten bij de EAP, European Association for Psychotherapy.

Alle therapeuten aangesloten bij de NVPA zijn gehouden aan de richtlijnen van de beroepscode. De therapeut valt onder het klachtrecht van de NVPA, en voor tuchtrecht onder de koepel RBCZ, met als tuchtcommissie de TCZ (Tuchtrecht Complementaire Zorg). 

praktijkruimte

De praktijk is gevestigd in een voormalige school op het volgende adres:

Westeinde 175P
2512 GX Den Haag

Parkeren is gratis op de parkeerplaats die bij het gebouw hoort. 
Verschillende tram- en buslijnen stoppen vlakbij.

Als je met de auto komt, volg dan de bordjes ‘MCH Westeinde’.
Je rijdt langs het ziekenhuis het Westeinde in en ziet al snel aan je linkerhand een steegje. Daar rijd je in en op de binnenplaats kun je je auto parkeren.