Skip to content

over mij

Mijn verhaal begint in 1966, toen ik ter wereld kwam. Als jong meisje stelde ik mezelf al grote vragen: hoe zit de wereld in elkaar, waarom doen mensen wat ze doen, en vooral: wat is mijn plek hierin? Omdat ik weinig antwoorden van mijn omgeving kreeg, begon ik mijn zoektocht in verhalen. In die verhalen, met name mythes en sprookjes, kon ik dwalen en leren. Daarna zocht ik naar antwoorden in verschillende studies. Totdat ik uiteindelijk landde op de Academie voor Psychotherapie, en vervolgens in mijn eigen praktijk. Daar vond, en vind, ik rust. Ik doe wat ik te doen heb. Al zal de zoektocht naar mijn eigen pad altijd wel een leidraad in mijn leven blijven. Omdat ik nog steeds vragen heb, en ook omdat ik het zo ontzettend leuk vind om te leren en me te ontwikkelen. Intervisie en supervisie, bijscholingen, zelf in therapie, bewustzijnstrainingen; op allerlei manieren blijf ik leren. Daarnaast zijn voor mij al mijn ontmoetingen in het leven, dus ook met mijn cliënten, een grote leerschool.

Een aantal leermeesters die belangrijk voor mij zijn (of zijn geweest) op mijn pad: Hans van der Esch (voorheen Academie voor Psychotherapie), Piet Weisfelt, Marianne Broos en Ronny van de Kam.

over-mij

de feiten

Ik ben opgeleid aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam in de integratieve psychotherapie, counseling en coaching. Daar heb ik ook specialisaties relatietherapie en hypnotherapie gevolgd. Daarnaast heb ik me geschoold in EMDR, individuele opstellingen en in ervaringsgericht coachen (combinatie van voice dialogue en psychodrama). Ook heb ik bijscholingen gedaan in intuïtief schrijven en imaginatie-technieken.  Ik ben in het bezit van het ECP, het European Certificate for Psychotherapy.
Eerder studeerde ik Algemene Letteren, deed ik de Pabo en volgde de post-hbo opleiding ‘Bewegingsexpressie in de begeleiding en hulpverlening’. Ik heb als student counselor gewerkt bij Leiden University College, en als coach bij de Baak trajecten begeleid.