Skip to content

coachinggesprek – den haag

wat is een coachinggesprek?

Een coachinggesprek is een vorm van begeleiding waarbij de coach de cliënt begeleidt in een proces dat gericht is op in beweging komen en nieuwe dingen leren. Het onderscheid met psychotherapie is niet altijd even helder, maar je zou kunnen zeggen dat psychotherapie gericht is op de cliënt en zijn of haar binnenwereld, en coaching juist op de relatie met de buitenwereld. Toch kun je dat niet helemaal zo scheiden. Hoe jij je in de buitenwereld begeeft, heeft natuurlijk een relatie met wat je van binnen ervaart.

Ikzelf kijk graag op een integratieve manier naar coaching. Wat wil zeggen dat we doen wat nodig is. Niet dieper gaan dan nodig is, maar die diepte ook niet schuwen als blijkt dat daar het werk te doen is.

voor wie is een coachinggesprek?

  • Coaching is voor iedereen die worstelt met iets in of buiten zichzelf en daarmee aan de slag wil.
  • Coaching is voor iedereen die bereid is om naar zichzelf te kijken, omdat hij of zij weet dat daar de oplossing ligt.
  • Coaching is voor iedereen die misschien wel een toverstokje met instant oplossing van zijn of haar issue zou willen, maar ook beseft dat de makkelijkste weg niet altijd de beste weg is.
  • Coaching is voor iedereen die iets over zichzelf wil leren en voelt dat het daar nu tijd voor is.

hoe ziet een traject eruit?

Een traject met coachinggesprekken verschilt niet wezenlijk van een traject (integratieve) psychotherapie. We hebben eerst een intakegesprek waarin we kijken of er een goede basis is om samen te werken. We maken kennis, gaan dieper in op waar je voor komt en bespreken de mogelijkheden en ideeën. Aan het eind van dit eerste gesprek spreken we uit of we samen verder willen.

Elk traject is uniek. Tenslotte ben jij ook uniek. Wat we precies gaan doen, ontvouwt zich onderweg. Ik loop met jou mee en draag een rugzak met allerlei technieken en werkvormen die het proces kunnen ondersteunen. Onderweg komen we allerlei richtingaanwijzers tegen die je kunnen helpen in je leerproces. Natuurlijk houden we dat wat je graag wilt bereiken goed in de gaten, als stip op de horizon. Dat eindpunt kan overigens onderweg zomaar veranderen.

Samen bepalen we hoe lang het traject duurt. De meeste mensen komen 5 tot 10 keer, maar trajecten van 2 of 20 sessies (vaak verdeeld over langere tijd, met tussenpozen) komen ook voor. Soms doen cliënten na een individueel traject nog een werkplaats. Om het geleerde nog meer te gaan ervaren en implementeren.

vergoeding van een coachinggesprek

Coachingstrajecten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Wel zijn de kosten ervan op te voeren als zakelijke kosten.

Vaak hebben werkgevers een budget voor coachingstrajecten. Werkgevers zijn tenslotte gebaat bij werknemers die goed in hun vel zitten en hun talent optimaal in kunnen zetten.

Als je je afvraagt of mijn coaching jou kan helpen, neem dan contact met me op