Skip to content

coaching

individuele coaching


Bij coaching gaat het minder om een verandering in jouw binnenwereld, zoals bij therapie, maar sta jij in relatie tot je omgeving centraal. In hoeverre kun jij over je kwaliteiten beschikken? En weet je wel wat je kwaliteiten zijn? Hoe laat jij jezelf zien aan anderen? Houd je jezelf in, pas je je aan? Of doe je iets anders dat je in de weg staat om je volle potentie te leven?

coaching voor je werk

Coachingsvragen kunnen op verschillende gebieden liggen. Wellicht vraag je je af of je werk wel bij je past. Je wilt misschien eigenlijk iets anders doen, maar wat dan? En wat houdt je tegen om de stappen te nemen? Dat gaan we onderzoeken.  Ook kunnen we wat meer op het therapeutisch vlak aan het werk gaan, om te kijken wat je belemmert om jezelf te geven in wat je doet. 
Daarnaast kan werk veel van je vragen, en heb je wellicht privé ook heel wat ballen in de lucht te houden. Dat kan zelfs tot lichamelijke klachten leiden, en uiteindelijk tot overspannen raken of een burn-out. Eerst moet dan de balans hersteld worden, om vervolgens te gaan onderzoeken wat het patroon is waardoor je het zover hebt laten komen. Je ontwikkelt zo in een traject bij mij zelf de tools om te voorkomen dat dit weer gebeurt.

Een bedrijf is gebaat bij gezonde en gelukkige werknemers en steeds meer werkgevers zien het nut in van coaching of therapie voor hun werknemers. Je kunt bij je werkgever aankaarten of zij (een deel van) het coachingstraject willen vergoeden.

communicatie en grenzen

In de sessies kan ook aan de orde komen hoe jij voor jezelf zorgt. Of je weet wat je grenzen zijn en hoe je ze aan kunt geven. Hoe je goed voor jezelf kunt zorgen dus. Je leven in balans. Daarvoor is het soms nuttig om je manier van communiceren onder de loep te nemen en aan te pakken. Hoe geef jij aan wat je nodig hebt? Wat belangrijk voor jou is? Dit speelt vaak ook een belangrijke rol in relaties.

of…

In principe kun je elke vraag waar je mee rondloopt, bij mij inbrengen. Zodat we samen naar de obstakels in je leven kunnen kijken. Want als je zicht hebt, kun je aan de slag. Daarom zet ik je aan het werk. Waarna je zelf weer verder kunt en de vaardigheden hebt om effectiever om te gaan met wat er vanuit jezelf of vanuit je omgeving op je afkomt. 

Naast mijn praktijk ben ik ook werkzaam als coach voor De Baak.

relatiecoaching

Ook stellen zijn welkom. Relatiecoaching geef ik samen met Frank van Dooren. Wij hebben ervaren dat het heel fijn is voor partners om twee therapeuten, een man en een vrouw, tegenover zich te hebben. Zelf ervaren we (en krijgen we terug) dat we elkaar heel goed aanvullen en aanvoelen. Heidi is gepokt en gemazeld als therapeut en Frank heeft veel ervaring als coach en trainer in de publieke sector, onder andere bij de Baak.

relatie coaching Heidi en Frank II

voor wie

De lijn tussen relatietherapie en relatiecoaching is dun. Toch hebben wij besloten om het coaching te noemen, omdat we graag stellen zien die:

  • beiden open staan om te onderzoeken waar het bij henzelf en daardoor in de relatie stroef loopt
  • beseffen dat hun relatie kostbaar is en daarvoor willen vechten
  • komen op een moment dat er nog iets te redden valt
  • zin hebben om iets over zichzelf te leren door middel van deze relatie

Mochten jullie je allebei in dit rijtje kunnen vinden, weet je dan van harte welkom.

praktisch

Omdat we met twee zijn, is het tarief hoger dan bij de meeste relatietherapeuten die alleen werken. Een sessie duurt 90 minuten en kost 230 euro. Ook is het mogelijk om een dagdeel aan de slag te gaan. Het eerste deel daarvan bestaat uit een individuele sessie voor beiden met Frank of Heidi in de natuur. Daarna komen we met z’n vieren samen in Heidi’s praktijk. Sessies relatiecoaching zijn mogelijk op dinsdagmiddag en donderdagochtend.

Heidi over Frank:
“Frank is een rots in de branding. Hij heeft sterk afgestelde voelsprieten, beweegt mee en aarzelt ook niet om te confronteren waar nodig. Met hem naast me voel ik me gedragen. Ik ervaar samenwerken met hem echt als 1+1=3.”

Frank over Heidi:
“Heidi ziet diepere lagen, achtergronden en geeft verdieping. Samenwerken met Heidi is voor mij inspirerend omdat we verschillend zijn en elkaar telkens vinden. Dan ontstaat er een nieuw inzicht, een nieuw idee. Relaties zijn voor ons onuitputtelijke bronnen van mogelijkheden; de kunst is ze samen te blijven ontdekken.”